Sivukartta | Haku | Tulosta   | Kirjaudu  
Etusivu Ajankohtaista Yhteystiedot Lomakkeet Palveluhakemisto Palvelumaksut Palaute

LIIKKUVA ELINTARVIKEHUONEISTO

Liikkuvalla elintarvikehuoneistolla tarkoitetaan siirrettävää tai väliaikaista tilaa, kuten kioskia, myyntiautoa tai myyntivaunua, telttakatosta, kojua tai muuta siirrettävää ja liikkuvaa myyntipaikkaa. Ulkomyynti liittyy yleensä liikkuviin elintarvikehuoneistoihin.

Lisätietoa: Ulkomyyntiohje

 

Käyttöönotto/olennainen muutos

Liikkuvasta elintarvikehuoneistosta on tehtävä ilmoitus elintarvikehuoneistosta ympäristöterveystarkastajalle, jonka alueella elintarvikehuoneisto aiotaan ottaa käyttöön tai johon siitä on aiemmin ilmoitettu, kun kyseessä on toiminnan olennainen muuttaminen. Ilmoitus on tehtävä neljä viikkoa ennen toiminnan aloittamista tai olennaista muuttamista. Ilmoituksen käsittelystä peritään taksan mukainen maksu.  

 

Tiedottaminen

Toimija, jolla on ilmoitettu elintarvikehuoneisto, tulee tiedottaa toiminnastaan eri paikkakunnilla paikalliselle valvontaviranomaiselle. Tiedottaminen tulee tehdä viimeistään neljä arkipäivää ennen toiminnan aloittamista. Palvelu on maksuton. Kun toimija liikkuu sen kunnan valvonta-alueella, jonka valvontaviranomaiselle liikkuvasta elintarvikehuoneistosta on alun perin tehty ilmoitus, ei tiedottamista tarvitse tehdä.

Tiedottamista ei myöskään tarvitse tehdä, jos kyseessä on alkutuotantoon liittyvää toimintaa.

 

Lisätietoa: Evira, aitojamakuja.fi

Suupohjan peruspalveluliikelaitoskuntayhtymä • Hallintoaukio • PL 100, 61801 KAUHAJOKI • (06) 2413 2000