Sivukartta | Haku | Tulosta   | Kirjaudu  
Etusivu Ajankohtaista Yhteystiedot Lomakkeet Palveluhakemisto Palvelumaksut Palaute

VALVONTASUUNNITELMA JA TAKSA

Valvontasuunnitelman laatimisessa on otettu huomioon toimintaa ohjaava kansallinen lainsäädäntö sekä EU-lainsäädäntö samoin kuin ympäristöterveydenhuollon yhteinen valtakunnallinen valvontaohjelma. Ympäristöterveydenhuollon yhteinen valtakunnallinen valvontaohjelma sisältää elintarvikelain, terveydensuojelulain ja tupakkalain valvontaohjelmat. Kunnan valvontasuunnitelman sisällöstä säädetään valtioneuvoston asetuksessa

Suupohjan peruspalveluliikelaitoskuntayhtymän ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelma on laadittu vuosille 2015-2019 ja se on päivitetty vuodelle 2017. Valvontasuunnitelma on hyväksytty Suupohjan peruspalveluliikelaitoskuntayhtymän ympäristölautakunnassa 15.12.2016 §21.

Ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelman mukainen säännöllinen valvonta on toiminnanharjoittajalle maksullista.

Ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelma

 

Taksa

Elintarvikelain, terveydensuojelulain, tupakkalain ja lääkelain mukaan kunnan on perittävä toiminnanharjoittajalta maksu tarkastuksista, näytteenotoista ja tutkimuksista. Maksut peritään ympäristölautakunnan hyväksymän valvontasuunnitelman mukaan. Myös kohteiden hyväksyminen, ilmoitusten käsittely ja määräysten laiminlyönnistä johtuva valvonta on maksullista.

Ympäristöterveydenhuollon taksa on hyväksytty Suupohjan peruspalveluliikelaitoskuntayhtymän johtokunnassa 13.2.2017 §20 ja se on voimassa 1.3.2017 alkaen.

Ympäristöterveydenhuollon taksa

Ympäristöterveydenhuollon maksutaulukko

Suupohjan peruspalveluliikelaitoskuntayhtymä • Hallintoaukio • PL 100, 61801 KAUHAJOKI • (06) 2413 2000