Sivukartta | Haku | Tulosta   | Kirjaudu  
Etusivu Ajankohtaista Yhteystiedot Lomakkeet Palveluhakemisto Palvelumaksut Palaute

 

Kaislakoti

Porvarintie 20 B 5
64700 TEUVA
Puh. 040 830 4462


 

Kaislakoti on seitsemän eri ikäisten kehitysvammaisten koti, missä tuetaan ja ohjataan kehitysvammaista hänen jokapäiväisessä elämässään. Kaislakodin tekemisen meininki on ohjauksellinen työote.

Tavoitteena on ohjata asukasta hyvän toimintakyvyn ylläpitämiseen huomioiden myös hänen tasonsa. Ohjauksen perustana on yksilöllisyys, inhimillisyys, tasa-arvoisuus ja turvallisuus. Kaislakodin asukas tuo myös mukaan omat perhesuhteet ja taustat, joiden kanssa me työskentelemme. Muistaen kuitenkin asukkaan yksilöllisyys, jokaisella asukkaalla on yksilöllinen suunnitelma, missä hänen toimintatapansa ja toimintakykynsä otetaan huomioon. Ei tehdä puolesta, vaan kannustetaan ja ohjataan jokaista asukasta tekemään myös itse. Asukkaat ovat eri tasoisia ja myös eri ikäisiä, mikä tuo haastetta Kaislakodin elämään. On haastetta löytää kultainen keskitie, mikä on asukkaan ja yhteisön näköinen.

Ohjaajan tehtävänä on asukkaan ottamista mukaan erilaisissa kodin työtehtäviin, ohjaten ja kannustaen tekemään myös itse kykyjensä mukaan. Kaislakoti toimii myös tukipisteenä yksinasuville ja tukea tarvitseville kehitysvammaisille, joita neuvotaan ja ohjataan Kaislakodilta käsin.

Arvoina meillä on asukkaan kunnioittaminen, erilaisuuden hyväksyminen, yhteisöllisyys, avoimuus ja oikeudenmukaisuus sekä positiivinen asenne. Kaislakodin lähtökohtana on turvallinen ja kodinomainen asuinympäristö asukkaille.

 

Kehitysvammapalveluiden esimies
Anne-Mari Huhtala
PL 100
61801 KAUHAJOKI
Puh. 040 543 8774
email: etunimi.sukunimi@llky.fi

 

  
Suupohjan peruspalveluliikelaitoskuntayhtymä • Hallintoaukio • PL 100, 61801 KAUHAJOKI • (06) 2413 2000