Sivukartta | Haku | Tulosta   | Kirjaudu  
Etusivu Ajankohtaista Yhteystiedot Lomakkeet Palveluhakemisto Palvelumaksut Palaute

Tietoa asiakkaille
________________________________________________________________________________

Palveluseteli pitkäaikaiseen palveluasumiseen

LLKY järjestää palveluasumista myös palvelusetelin avulla. Palveluseteli on tarkoitettu ikääntyneiden, pääasiassa yli 65- vuotiaiden pitkäaikaiseen, tehostettuun palveluasumiseen.

Miten palvelusetelin voi saada?

Palveluasumisen hakemuslomake on tulostettavissa >tästä.Hakulomakkeita on saatavana myös asiakasohjausyksikkö IkäLuotsista. Kiireisessä tilanteessa hakemuksen saa vireille ottamalla puhelimitse yhteyttä IkäLuotsiin.

Pitkäaikainen tehostettu palveluasuminen myönnetään asiakkaille ainoastaan kokonaisvaltaisen toimintakyvyn- ja palveluntarpeen arvioinnin jälkeen. Jos asiakas täyttää palvelun kriteerit, hänelle myönnetään palveluasuminen ensisijaisesti LLKY:n omassa palveluasumisen yksikössä tai ostopalveluyksikössä. Toissijaisesti asiakkaalle tarjotaan mahdollisuutta palveluseteliin. Palveluseteli myönnetään asiakkaalle aina määräaikaisesti.

Palvelusetelin käyttöönotosta sovitaan asiakaskohtaisesti. Ennen palvelusetelipäätöksen tekemistä varmistetaan, että asiakas kykenee joko itsenäisesti tai lähiomaisten tai edunvalvojan tuella hankkimaan hänelle palvelusetelipäätöksellä myönnetyt palvelut, ja että asiakas haluaa ottaa palvelusetelin vastaan. Asiakkaalla on myös oikeus kieltäytyä palvelusetelistä. Tällöin hänet ohjataan LLKY:n muilla tavoin järjestämien palveluiden piiriin.

Mitä palvelusetelillä voi hankkia?

Palvelusetelillä asiakas hankkii pitkäaikaisen tehostetun palveluasumisen itse valitsemaltaan, LLKY:n hyväksymältä palveluntuottajalta. Palveluseteli kattaa tehostettuun palveluasumiseen kuuluvan hoidon ja hoivan sekä palvelukodissa asumiseen kiinteästi liittyvät tukipalvelut, eli ateriapalvelun, pyykkihuollon, siivouksen ja toimintayksikössä olevan turvajärjestelmän käytön.

Miten palveluseteli toimii?

Asiakkaan saatua palvelusetelin, hän valitsee palveluasumisen yksikön, johon hän haluaa muuttaa. Valinta tulee tehdä niiden palveluntuottajien joukosta, jotka löytyvät LLKY:n julkaisemasta palvelusetelituottajaluettelosta. Kun sopiva palvelukoti on löytynyt ja asiakas on saanut sieltä paikan, asiakas ja palveluntuottaja tekevät vuokrasopimuksen sekä palvelusopimuksen palvelun tuottamisesta.

Palveluntuottajien hintatiedot on mahdollista saada joko tiedustelemalla hintoja suoraan palveluntuottajilta tai katsomalla hinnat LLKY:n palvelusetelituottajaluettelosta.

Palvelusetelin arvo ja asiakkaan omavastuuosuus

Palvelusetelin arvo määräytyy asiakkaan tulojen mukaan. Palvelusetelin arvon määrittämisessä huomioidaan, että asiakkaan käyttöön jää minimikäyttövara 150 e/kk. LLKY maksaa yksityisen palveluntuottajan tuottamasta palveluasumisesta palvelusetelin arvon mukaisen kustannuksen.

Palveluseteliyrittäjä perii asiakkaalta omavastuuosuutena palvelusetelin arvon ja palvelun hinnan erotuksen.  Lisäksi asiakas maksaa palveluntuottajalle asunnostaan vuokran (sisältäen veden, sähkön, lämmityksen ja mahdollisen kalustemaksun) sekä palveluntuottajalta mahdollisesti hankkimansa lisäpalvelut.

 

Asiakkaan opas

LLKY:n palvelusetelituottajaluettelo

LLKY:n ikäihmisten tehostetun palveluasumisen palvelusetelin toimintaohje

________________________________________________________________________________

Lisätiedot: 

Asiakasohjausyksikkö IkäLuotsi

Asiakaspalvelu ja puhelinneuvonta
ma-pe klo 9.00-14.00
puh. 040 657 0040

Suupohjan peruspalveluliikelaitoskuntayhtymä • Hallintoaukio • PL 100, 61801 KAUHAJOKI • (06) 2413 2000