Sivukartta | Haku | Tulosta   | Kirjaudu  
Etusivu Ajankohtaista Yhteystiedot Lomakkeet Palveluhakemisto Palvelumaksut Palaute

ASUULIKOTI

Osoite: Asuulintie 50, 61850 Kauhajoki as.

Puhelin:

Hoitajat, puh. 040 731 3721 (ympäri vuorokauden)
Vastaava sairaanhoitaja Paula Laine, puh. 0400 788 603 (ma-pe)
Palveluvastaava Susanna Teerimäki, puh. 043 820 0928 (ma-pe)


Asuulikoti sijaitsee luonnonkauniilla paikalla Ikkeläjoen ja Sotkanluoman rajoittamalla niemekkeellä n. 8 km Kauhajoen keskustasta. Asuulikodissa on 19 tehostetun palveluasumisen paikkaa ikäihmisille. Samassa rakennuksessa toimii kehitysvammaisten asumisyksikkö Jokimutka. Asuulikodin tilavissa asunnoissa on oma vessa ja suihku. Saunominen onnistuu yhteisessä saunassa, jota jokainen asukas voi halutessaan käyttää.  Muita yhteisiä tiloja ovat ruokasali ja oleskelutilat. Näissä tiloissa vietetään päivittäin aikaa ruokailun ja erilaisen toiminnan sekä yhdessäolon merkeissä. 

Asukaspaikkojen myöntämisestä Asuulikotiin päättää LLKY:n SAS-ryhmä.

Asuulikoti on ensisijaisesti asukkaiden koti. Jokainen asukas saa elää oman näköistään arkeaan omassa kodissaan ammattitaitoisen henkilökunnan tukemana. Käytännön toiminnassa pyritään huomioimaan jokaisen asukkaan tavat, tottumukset, toiveet ja elämänhistoria. Toimintaa ohjaa myös kuntouttava työote, jolloin henkilökunta tukee työssään asukkaan omaa toimintakykyä ja voimavaroja mahdollisimman pitkälle. Kodissa on monenlaista toimintaa joka viikko esimerkiksi leivomme, laulamme tai pelaamme yhdessä. Lisäksi järjestämme omaisten ja asukkaiden kanssa yhteisiä tapahtumia. LLKY:n palvelukotien kotikuntoutusohjaaja käy meillä joka viikko ja suunnittelee sekä toteuttaa yhdessä muun henkilökunnan kanssa asukkaiden kotikuntoutusta. Myös ulkoilu kuuluu arkeemme ympäri vuoden. Läheiset ja muut vierailijat ovat lämpimästä tervetulleita yhteiseen arkeemme. Varsinaista vierailuaikaa ei ole, mutta toivomme vierailujen tapahtuvan ennen klo 21:00.

Asuulikodin henkilökuntaan kuuluu vastaava sairaanhoitaja, kaksi sairaanhoitajaa, yhdeksän lähihoitajaa ja kolme laitoshuoltajaa. Asukkaiden lääkäripalvelusta vastaa Doctagon vastuulääkäripalvelu, mikä varmistaa lääkäripalvelun saatavuuden ympäri vuorokauden (puhelimitse). Vastuulääkäripalvelu ja ammattitaitoinen henkilökunta mahdollistavat asukkaiden sairaanhoidollisten tarpeisiin vastaamisen ja elämän loppuvaiheen hoidon omassa kodissa.

Palvelukotitoiminta on alkanut Asuulissa vuonna 1991, kun Asuulin Asuntola aloitti toimintansa Kauhajoen Invalidit Ry:n ja Kauhajoen kunnan yhteistyönä. Sittemmin Kauhajoen Invalidit Ry otti täyden vetovastuun ja marraskuussa 2011 Invalidiliiton Asumispalvelut Oy jatkoi toimintaa Kauhajoen Validia-Koti -nimellä. Vuoden 2015 alusta toiminta siirtyi LLKY:lle ja jatkui nimellä Asuulikoti. 

Suupohjan peruspalveluliikelaitoskuntayhtymä • Hallintoaukio • PL 100, 61801 KAUHAJOKI • (06) 2413 2000