Sivukartta | Haku | Tulosta   | Kirjaudu  
Etusivu Ajankohtaista Yhteystiedot Lomakkeet Palveluhakemisto Palvelumaksut Palaute

 

Luppokoto

Naavakuja 4
61800 KAUHAJOKI
Puh. 040 154 4112 (Nuokkari) 
Puh. 040 669 4416 (Tikankolo)
luppokoto@llky.fi

Luppokodossa asuu 13 erityistä tukea tarvitsevaa asukasta. Luppokodossa asukkaat ovat nuoria, aktiivisia aikuisia. Asukkaat saavat elää kodissa normaalia nuoren ihmisen elämää, iloineen ja suruineen. Vapaa-ajan toimintaan ja harrastuksiin panostetaan paljon.

Asukkailla on oikeus yksityisyyteen ja oman elämän hallintaan, huomioiden kuitenkin terveys ja turvallisuus.

Henkilökunta tekee työtä kolmessa vuorossa. Asukkaat saavat henkilökunnalta tarvitsemansa tuen ja ohjauksen, mutta ensisijaisesti kannustetaan omatoimisuuteen ja itsenäiseen suoriutumiseen. Jokaiselle asukkaalle pyritään löytämään omanlaisensa keino ilmaista itseään ja käytössä on vaihtoehtoisia kommunikointimenetelmiä.

Luppokoto jakaantuu kahteen osaan; Nuokkariin ja Tikankoloon. Tikankolo on tarkoitettu autismin kirjon henkilöille ja henkilöille, jotka hyötyvät autismin kirjon henkilöille tarkoitetusta kuntoutuksesta; strukturoitu päiväohjelma, aistiharjoitukset, kommunikaatioharjoitukset, jne. Luppokodossa on myös yksi intervallipaikka, joka mahdollistaa mm. omaishoitajien vapaiden aikaisen hoidon.

Luppokodosta tarjotaan myös palveluita talon ulkopuolelle. Työntekijöillä on koulutusta mm. neuropsykiatriseen valmennukseen, autismin kirjon arviointeihin (ei diagnosointiin) ja asumisvalmennukseen.

Luppokodon tilat otettiin käyttöön maaliskuulla 2013 ja suunnittelussa on pyritty huomioimaan esimerkiksi asukkaiden turvallisuuteen liittyviä asioita. Tilat ovat Lakea Oy:n omistamat ja toiminnan tuottaa Suupohjan peruspalveluliikelaitoskuntayhtymä.

 

Kehitysvammapalveluiden esimies
Anne-Mari Huhtala
PL 100
61801 KAUHAJOKI
Puh. 040 543 8774
email: etunimi.sukunimi@llky.fi


 

Suupohjan peruspalveluliikelaitoskuntayhtymä • Hallintoaukio • PL 100, 61801 KAUHAJOKI • (06) 2413 2000