Sivukartta | Haku | Tulosta   | Kirjaudu  
Etusivu Ajankohtaista Yhteystiedot Lomakkeet Palveluhakemisto Palvelumaksut Palaute

 

Kotona asumista tukevat palvelut

Valtio myöntää vuosittain määrärahan rintamaveteraanien kotona asumista tukeviin palveluihin.
 
Kotona asumista tukeviin palveluihin oikeutetun rintamaveteraanin tulee olla Suomessa asuva vuosien 1939 -1945 sotiin osallistunut rintamasotilastunnuksen, rintamapalvelutunnuksen tai rintamatunnuksen omaava rintamaveteraani, jonka työkyvyttömyysaste on alle 10 %.
 
Rintamaveteraanien kotona asumista tukevien palveluiden tavoitteena on tukea monipuolisesti rintamaveteraanin kotona selviytymistä.
Palvelutalossa asuva rintamaveteraani voi saada kotona asumista tukevia palveluja, mutta tehostetussa palveluasumisessa olevalla rintamaveteraanilla ei ole oikeutta kotona asumista tukeviin palveluihin. Myönnettävät palvelut perustuvat palvelutarpeen kartoitukseen.
 
Kotona asumista tukevia palveluja:
1. Kotihoito, kotipalvelun tukipalvelut, ateriapalvelu, liikkumista tukevat palvelut, päivätoiminta, apuvälinepalvelut. Omaishoidossa olevan rintamaveteraanin omaishoitajan virkistysvapaiden(muiden kuin lakisääteisten) aikaisen hoidon järjestäminen on myös kotona asumista tukevaa palvelua.
2. Rintamaveteraani voi hakea myös palveluseteliä, jolla hän voi hankkia palvelua Suupohjan peruspalveluliikelaitoskuntayhtymän hyväksymältä yksityiseltä palvelujen tuottajalta. Palveluseteli voidaan myöntää seuraaviin palveluihin; siivous, pyykinpesu ja muu kodinhoitoapu, asiointiapu (mm. kauppa, pankki ja apteekki), ruuan valmistus, ulkoilutusapu.
3. Palvelusetelin voi käyttää vaihtoehtoisesti ateriapalveluun.
 
 
Lisätietoja antaa:
Merja Mäki-Marttunen
sosiaalityöntekijä
puh. 040 528 7701

 

 

 

 

 

 

Palveluseteli
Hyväksytyt palveluntuottajat

Linkkejä
Valtionkonttori
 

 

 

 

 

Suupohjan peruspalveluliikelaitoskuntayhtymä • Hallintoaukio • PL 100, 61801 KAUHAJOKI • (06) 2413 2000