Sivukartta | Haku | Tulosta   | Kirjaudu  
Etusivu Ajankohtaista Yhteystiedot Lomakkeet Palveluhakemisto Palvelumaksut Palaute

KOIVUKARTANO

Osoite:       
Kristiinantie 6 
64900 Isojoki 

Puhelin:         
Hoitajat
Ainola, puh. 040 180 3446
Reinola, puh. 040 742 4337

Palveluvastaava Jaana Auressalmi
040 180 3448                           

Sähköposti:     
etunimi.sukunimi@llky.fi

Koivukartano on tehostetun palveluasumisen yksikkö ja 18 asukkaan koti. Sen lisäksi talossa on kolme paikkaa lyhytaikaista asumista varten.

Palvelukoti on jaettu kahteen osaan. Sisään tultaessa oikealla kädellä on Ainola ja vasemmalla Reinola. Tullessanne palvelukotiimme, teidät vastaanottaa maskottimme Aino ja Reino sekä arkinen hyörinä ja iloinen puheensorina, toisinaan myös pullantuoksu tai vanhanajan tanssimusiikki.

Koivukartano on asukkaiden koti, joten kotiväki, läheiset ja ystävät ovat lämpimästi tervetulleita. Ja yöksikin saa jäädä asukkaan niin toivoessa. Yhteydenpito, vierailut ja yhteisen arjen jakaminen auttavat asukkaita kotiutumaan ja viihtymään uudessa ympäristössä. Arki voi jatkua ennallaan. Esimerkiksi ulkoilu, kyläileminen, kotilomat, kauppa- tai parturireissut tuovat päiviin sisältöä. Henkilökunta neuvoo ja auttaa tarvittaessa niiden toteuttamisessa.   

Tervetulleita ovat myös kaikki vapaaehtoiset! On mukavaa, kun joku piipahtaa kyläilemässä, seurustelemassa tai kertomassa kotikylän kuulumisia. On myös hienoa saada osallistua talon ulkopuoliseen toimintaan esim. konsertteihin ja näytelmiin. Tärkeää on päästä mahdollisimman usein ulkoilemaan ja käymään esim. hautausmaalla tai kaupassa. Nautimme myös kovasti lauluista ja musiikista. Meille voitte tulla joko yksin tai vaikkapa kuoron tai yhtyeen kanssa harjoittelemaan tai esiintymään. Ilahdumme myös lukutuokioista ja tarinankertojista. 

Ettehän kuitenkaan tule vierailulle, mikäli teillä tai perheellänne on oksennus-/ripulitautia tai oireiden loppumisesta on alle 3 päivää. On myös tärkeää huolehtia käsihygieniasta seinällä olevien ohjeiden mukaisesti huoneisiin tultaessa ja sieltä lähtiessä. Mahdollisissa eristyshuoneissa tulee toimia ohjeiden mukaan.

Henkilökuntaan kuuluu palveluvastaava (yhteinen Kultatähkän ja yöpartion kanssa), kolme sairaanhoitajaa, 10 perus-/lähihoitajaa sekä kaksi laitoshuoltajaa. Kotikuntoutusohjaaja ja kuntouttava lähihoitaja ovat yhteisiä työntekijöitä muiden LLKY:n palvelukotien kanssa. Molemmat käyvät yksikössämme kerran viikossa.

Koivukartanossa työskentelee myös yöpartiolainen. Hän toimii Koivukartanon yöhoitajan parina. Koivukartanossa työskentelyn ohella yöpartiolainen tekee tarvittaessa käyntejä myös Kultatähkään, Mäntyrinteeseen, Willa Walteriin, Willa Wilmaan ja kotihoidon asiakkaiden luo kirkonkylän alueella.

Tavoitteenamme on tutustua asukkaisiin mahdollisimman hyvin, että he pystyisivät jatkamaan omannäköistään elämää muutettuaan Koivukartanoon. Jokaisella asukkaalla on kaksi omahoitajaa, jotka tekevät asukkaan ja läheisten kanssa hyvinvointisuunnitelman, joka sisältää mm. kuntoutustavoitteet. Omat tavoitteet, mieltymykset ja toiveet kirjataan potilastietojärjestelmän lisäksi huoneen seinällä olevaan Elämän puuhun.

Sen lisäksi, että pyrimme elämään tavallista arkea, pyrimme siihen, ettei asukkaan tarvitsisi toimintakyvyn tai sairauden vuoksi siirtyä sairaalahoitoon, vaan hän voisi asua palvelukodissa elämänsä loppuun saakka.Tämä onnistuu ammattitaitoisen henkilökunnan ja Doctagon ?vastuulääkäripalvelun avulla. Doctagoninlääkäri tekee asukkaille alkutarkastuksen ja tapaa sen jälkeen asukkaita kolmen kuukauden välein. Lääkärinkierto toteutetaan puhelimitse kerran viikossa. Lisäksi lääkäri on puhelimella tavoitettavissa kiireellisissä asioissa joka päivä, ympäri vuorokauden. Läheiset voivat olla mukana lääkärin käynneillä tai heille voidaan järjestää soittoaika lääkärille. Lyhytaikaisten asukkaiden lääkärinä toimivat terveyskeskuksen lääkärit.

Koivukartanossa toimitaan kuntouttavan työotteen mukaisesti asukkaan omatoimisuutta tukien ja voimavaroja vahvistaen. Teemme yhteistyötä kotikuntoutusohjaajan ja kuntouttavan lähihoitajan kanssa. Mielen ja kehon kuntoa ylläpidetään mm. jumppa- ja toimintatuokioiden avulla sekä ulkoilemalla ja käymällä kuntosalilla. Arkikuntoutus on kuitenkin avainasemassa. Jokaista asukasta kannustetaan omatoimisuuteen ja osallistumaan arjen askareisiin. Arkikuntoutusta on esimerkiksi sängystä ylös nousu, päiväsaliin kävely, istuminen ruokailujen aikana, pukeminen, hiusten kampaaminen, leivän voiteleminen, kukkien kasteleminen, leipominen jne.

Arkisten askareitten lisäksi järjestetään yhteisiä toimintatuokioita. Niitä järjestävät joko kuntouttava lähihoitaja tai henkilökunta. Silloin voi olla esim. tuolijumppaa, askartelua, lehdenlukua tai pelejä. Yhteisten tuokioiden lisäksi asukas saa omahoitajalta kahdenkeskistä aikaa. Tällöin asukas saa toivoa miten tuokio käytetään. 

Talon oman toiminnan lisäksiseurakunta järjestää hartaushetkenkerran kuukaudessa. Kirjaston kirjoja on mahdollisuus lainata käytävällä olevasta kirjahyllystä. Asukkailla on lisäksi mahdollisuus osallistua kansalaisopiston toimintaan. Ryhmät ovat vanhuksille suunnattuja ja kokoontuvat Koivukartanon kabinetissa. Myös juhlia, konsertteja ja tansseja järjestetään useasti vuoden mittaan yhteistyössä Kultatähkän, Mäntyrinteen, Willa Walterin, Willa Wilman ja päivätoiminnan kanssa.

Koemme kaiken palautteen tärkeäksi osaksi työmme kehittämistä, joten toivomme yhteydenottoa etenkin mieltä painavissa asioissa.

 

     

Suupohjan peruspalveluliikelaitoskuntayhtymä • Hallintoaukio • PL 100, 61801 KAUHAJOKI • (06) 2413 2000