Sivukartta | Haku | Tulosta   | Kirjaudu  
Etusivu Ajankohtaista Yhteystiedot Lomakkeet Palveluhakemisto Palvelumaksut Palaute

KOIVUKARTANO

Koivukartano on ympärivuorokautisen tehostetun palveluasumisen yksikkö, jossa on 26 vakinaista asukasta ja kolme intervallipaikkaa.

Palvelukoti on jaettu kahteen osaan. Sisään tultaessa oikealla kädellä on Ainola ja vasemmalla Reinola. Tullessanne palvelukotiimme, teidät vastaanottaa maskottimme Aino ja Reino.

Osoite:       
Kristiinantie 6 
64900 Isojoki 

Puhelin:         
Hoitajat
Ainola, puh. 040 180 3446
Reinola, puh. 040 742 4337

Palveluvastaava Jaana Auressalmi
040 180 3448                           

Sähköposti:     
etunimi.sukunimi@llky.fi

Vierailut

Asukkaiden omaiset ja ystävät ovat lämpimästi tervetulleita vierailulle Koivukartanoon.

Tervetuloa myös kaikki vapaaehtoiset jakamaan kanssamme kotimme arkea! On mukavaa, kun joku piipahtaa kyläilemässä, seurustelemassa tai kertomassa kotikylän kuulumisia.
On myös hienoa päästä joskus ulkoilemaan ja käymään esim. hautausmaalla tai kaupassa. Nautimme myös kovasti lauluista ja musiikista. Meille voitte tulla joko yksin tai vaikkapa kuoron tai yhtyeen kanssa harjoittelemaan tai esiintymään. Ilahdumme myös lukutuokioista ja tarinankertojista. Tervetuloa hyvät ystävät meille kylään!

Ethän kuitenkaan tule vierailulle, mikäli itselläsi tai perheelläsi on oksennus-/ripulitautia tai oireiden loppumisesta on alle 3 päivää.

On tärkeää huolehtia käsihygieniasta seinällä olevien ohjeiden mukaisesti huoneisiin tultaessa ja sieltä lähtiessä. Eristyshuoneissa tulee toimia ohjeiden mukaan.

Henkilökuntaan kuuluu palveluvastaava (yhteinen Kultatähkän ja yöpartion kanssa), viisi sairaanhoitajaa (joista yksi vakinainen vuosilomasijainen), 13 perus-/lähihoitajaa sekä kolme laitoshuoltajaa.

Koivukartanossa työskentelee myös yöpartiolainen. Hän toimii Koivukartanon yöhoitajan parina. Koivukartanossa työskentelyn ohella yöpartiolainen tekee tarvittaessa käyntejä myös Kultatähkään, Mäntyrinteeseen, Willa Walteriin ja kotihoidon asiakkaiden luo Kirkonkylän alueella.

Vakinaisten asukkaiden lääkäripalveluista vastaa Doctagon -vastuulääkäripalvelu. Doctagonin lääkäri tekee asukkaille alkutarkastuksen ja tapaa sen jälkeen asukkaita kolmen kuukauden välein. Lääkärinkierto toteutetaan puhelimitse kerran viikossa. Lisäksi lääkäri on puhelimella tavoitettavissa kiireellisissä asioissa joka päivä, ympäri vuorokauden. Omaiset voivat olla mukana lääkärintarkastuksissa ja heille voidaan järjestää myös soittoaika lääkärille. Intervalliasukkaiden lääkärinä toimii terveyskeskuksen lääkärit.

Koivukartanossa toimitaan kuntouttavan työotteen mukaisesti asukkaan omatoimisuutta tukien ja voimavaroja vahvistaen. Mielen ja kehon kuntoa ylläpidetään mm. jumppa- ja toimintatuokioiden avulla sekä ulkoilemalla. Seurakunnan järjestämä aamuhartaus on kerran kuukaudessa. Kirjaston kirjoja on mahdollisuus lainata Reinolassa olevasta kirjahyllystä. Asukkailla on lisäksi mahdollisuus osallistua kansalaisopiston toimintaan. Ryhmät ovat vanhuksille suunnattuja ja kokoontuvat Koivukartanon kabinetissa. Myös juhlia ja konsertteja järjestetään useasti vuoden mittaan.

Jokaisella asukkaalla on kaksi omahoitajaa, jotka tekevät asukkaan ja omaisten kanssa yhteistyössä hoito- ja palvelusuunnitelman, joka sisältää mm. kuntoutustavoitteet. Pyrimme hoidossa kodinomaisuuteen ja siihen ettei asukkaan tarvitsisi toimintakyvyn tai sairauden vuoksi siirtyä Akuuttiosastolle, vaan hän voisi asua palvelukodissa elämänkaaren loppuun saakka.

Koemme kaiken palautteen tärkeäksi osaksi hoitotyömme kehittämistä, joten toivomme yhteydenottoa etenkin mieltä painavissa asioissa.

     

Suupohjan peruspalveluliikelaitoskuntayhtymä • Hallintoaukio • PL 100, 61801 KAUHAJOKI • (06) 2413 2000