Sivukartta | Haku | Tulosta   | Kirjaudu  
Etusivu Ajankohtaista Yhteystiedot Lomakkeet Palveluhakemisto Palvelumaksut Palaute

KULTATÄHKÄ

Kultatähkä on ympärivuorokautisen tehostetun palveluasumisen yksikkö, jossa on 18 asukashuonetta ja 20 asukasta.

Palvelukoti on jaettu kahteen osaan. Vanhaa osaa kutsutaan Vehnäseksi ja uutta osaa Ohraseksi.

Osoite:

Kristiinantie 8
64900 Isojoki

Puhelin:

Hoitajat 06 2413 5577

Vastaava sairaanhoitaja Anita Jokela 040 486 3007

Palveluvastaava Jaana Auressalmi 040 180 3448

Sähköposti:

etunimi.sukunimi@llky.fi

Vierailut:

Asukkaiden omaiset ja ystävät ovat lämpimästi tervetulleita kyläilemään Kultatähkään.

Toivomme, että klo 20:00 jälkeen ilta on rauhoitettu asukkaiden iltatoimia varten.

Saattohoitovaiheessa omaiset voivat halutessaan olla asukkaan vierellä myös yöllä.

Ethän tule kuitenkaan vierailulle, mikäli itselläsi tai perheelläsi on oksennus- / ripulitautia tai oireiden loppumisesta on alle 3 päivää.

On tärkeää huolehtia käsihygieniasta huoneisiin tullessa ja sieltä lähtiessä. Mahdollisissa eristyshuoneissa tulee toimia ohjeiden mukaan.

Henkilökuntaan kuuluu palveluvastaava (yhteinen Koivukartanon ja yöpartion kanssa), vastaava sairaanhoitaja, 2 sairaanhoitajaa, 8 perus-/lähihoitajaa, kodinhoitaja ja 2 laitoshuoltajaa.

Isojoella työskentelee myös yöpartion työntekijä (sairaanhoitaja tai lähihoitaja). Hän toimii Koivukartanon yöhoitajan parina. Koivukartanossa työskentelyn ohella yöpartiolainen tekee tarvittaessa käyntejä myös Kultatähkään, Mäntyrinteeseen, Willa Walteriin ja kotihoidon asiakkaiden luo kirkonkylän alueella.

 Vakinaisten asukkaiden lääkäripalveluista vastaa Doctagon -vastuulääkäripalvelu. Doctagonin lääkäri tekee asukkaille alkutarkastuksen ja tapaa sen jälkeen asukkaita kolmen kuukauden välein. Lääkärinkierto toteutetaan puhelimitse kerran viikossa. Lisäksi lääkäri on puhelimella tavoitettavissa kiireellisissä asioissa joka päivä, ympäri vuorokauden. Omaiset voivat olla mukana lääkärintarkastuksissa ja heille voidaan järjestää myössoittoaika lääkärille. Intervalliasukkaiden lääkärinä toimivat terveyskeskuksen lääkärit.

Kultatähkässä toimitaan kuntouttavan työotteen mukaisesti tukien asukkaan omatoimisuutta ja voimavarat huomioiden. Kuntouttava hoitotyö lähtee siitä, että asukkaat ruokailevat yhdessä päiväsalissa.

Mielen ja kehon kuntoa pidetään yllä mm. jumppa- ja toimintatuokioiden avulla sekä ulkoilemalla. Varsinkin kesällä pyrimme ulkoilemaan mahdollisimman usein. Fysioterapeutti käy kerran viikossa pitämässä tuolijumppaa asukkaille ja viikoittain käydään ryhmissä kuntosalilla. Henkilökunta järjestää asukkaille mielekästä toimintaa ympäri vuoden: mm. viikoittain Toiminta-Tiistai, kesällä grillaillaan ja kahvitellaan terassilla, tehdään koko Kultatähkän väellä kesäretki lähialueelle, ystävänpäivänä pidetään Ystävänpäiväjuhlat, Vappuna Vapputanssit, syksyllä Elojuhlat, omaistenpäivää vietetään Pikkujoulun merkeissä.

Kerran kuukaudessa asukkailla on mahdollisuus päästä saunomaan. Muuten suihkupesut tehdään viikoittain asukashuoneissa.

Isojoen seurakunnan järjestämä päivähartaus on kerran kuukaudessa. Järjestämme myös yhteistyössä seurakunnan kanssa perinteisen virsilaulutilaisuuden Isojokiviikolla.

Asukkailla on lisäksi mahdollisuus osallistua kansalaisopiston toimintaan.

 Jokaisella asukkaalla on kaksi omahoitajaa, jotka huolehtivat asukkaan käytännön asioista ja pitävät omaisiin yhteyttä. Omahoitajat ja sairaanhoitaja tekevät asukkaan ja omaisten kanssa yhteistyössä hoito- ja palvelusuunnitelman, joka sisältää mm. kuntoutustavoitteet. Hoidossa pyritään kodinomaisuuteen ja siihen, ettei asukkaan tarvitsisi toimintakyvyn tai sairauden vuoksi siirtyä Akuuttiosastolle, vaan hän voisi asua palvelukodissa elämänkaaren loppuun saakka.

Koemme kaikki palautteet tärkeäksi osaksi hoitotyömme kehittämistä, joten toivomme yhteydenottoa etenkin mieltä painavissa asioissa.

 

 
   
Suupohjan peruspalveluliikelaitoskuntayhtymä • Hallintoaukio • PL 100, 61801 KAUHAJOKI • (06) 2413 2000